سطح تحصیلات پناهجویان ؛ ایرانی و ترکیه ای باعث تعریف و تمجید خبرگزاری Welt از آنها شد
تیتر خبرگزاری Welt کشور آلمان : ایران و ترکیه نخبه هستند ، سوریه و عراق چنین نیستند
در ادامه به بخش هایی از این خبر میپردازیم:
میزان تحصیلات مهاجران دو کشور متقاضی پناهندگی ( ایرانی و ترکیه ای ) در آلمان بسیار بالاتر از حد متوسط است. مهاجرت آنها اقتصاد کشورشان را تضعیف می کند. از مناطق دیگر افراد تحصیلکرده بسیار کمتر هستند.(عراق و سوریه)
پناهجویان از ترکیه و ایران تحصیلات قابل توجهی بالاتر از میانگین کسانی که به دنبال حمایت هستند ، دارند. این نتیجه گزارشی از دفتر فدرال مهاجرت و پناهندگان (BAMF) درباره ” پتانسیل متقاضیان پناهندگی ” است.
بر این اساس ، در سال 2018 ، 59.3 درصد از پناهجویان از ترکیه درخواست پناهجویی داشتند که قبلاً دردانشگاه تحصیل کرده اند. اخیراً سطح تحصیلات نیز بالا رفته است – در سال 2017 ، 46 درصد از پناهجویان ترکیه حتی کمتر گفتند که در دانشگاهی در سرزمین خود تحصیل کرده بودند. “اشاره به اینکه به نسبت سال گذشته درخواست تحصیل کرده ها برای پناهجویی بیشتر شده است.”
تحول مشابهی در رابطه با متقاضیان ایران وجود دارد. در سال 2017 ، 42.6 درصد از کلیه متقاضیان ایرانی اظهار داشتند که در دانشگاهی در کشور خود تحصیل کرده اند ، در حالی که در سال 2018 در مقایسه با 47.5 درصد. آمارهای موجود به گزارشات خود 65،000 متقاضی بزرگسال در سال 2018 اشاره دارد.
سطح تحصیلات پناهجویان کشور های دیگر بسیار پایین تر است. تنها 17 درصد از کشور سوریه فارغ التحصیل شده اند ، از عراق فقط 14.2 درصد. به طور متوسط ، طبق گفته BAMF ، میزان تحصیلات در بین متقاضیان از تعداد مهاجران به کشورهای مهم مانند نیجریه و افغانستان نیز بسیار پایین است.
ترکیه و ایران مدتهاست که جزء اصلی ترین کشورهای مبدا پناهجویان به شمار می روند. در سال جاری ، مقامات از هر دو کشور تاکنون حدود 6000 متقاضی ثبت نام کرده اند. در حال حاضر تنها چهار کشور دیگر پناهجویان بیشتری دارند.
با توجه به اینکه در ترکیه ، وزارت کشور فدرال این را مد نظر می گیرد که افزایش تعداد پناهجویان به دلیل اوضاع سیاسی این کشور است. پس از تلاش کودتای ناموفق در سال 2016 ، بیش از یک صد هزار کارمند دولتی اخراج شدند. آنکارا همچنین فشار بر اقلیت کرد را افزایش می دهد و یک بحران اقتصادی نیز وجود دارد.
در ایران نیز تنش ها رو به افزایش است: روابط با کشورهای غربی رو به وخامت است. شکنجه و آزادی مذهبی محدود بخشی از سیستم دیکتاتوری می باشد و در سال 2018 ، BAMF درخواست پناهجویی 5000 ایرانی را رد کرد و فقط 2619 تحت محافظت قرار گرفتند.
“پتانسیل ها را بیکار نکنید”
در پایان سال 2015 ، “بسته جامع و جهانی بی نظیری اقدامات برای ادغام آوارگان احتمالی در دانشگاه های آلمان راه اندازی شد”. اقدامات انجام شده : ادغام در دانشگاه ها همیشه بهتر انجام می شود. “بیش از 20،000 پناهنده قبلاً در مطالعات عادی دانشگاه پذیرفته شده اند.”
انجمن کارفرمایان BDA با تأکید بر فرصت های اقتصاد آلمان اظهار داشت: “نباید پتانسیل پناهندگان را با توجه به کمبود رو به رشد کارگران ماهر هدر بدهیم.”
سیاستمداران و کارشناسان با توجه به آمار بالای ترکیه و ایران در مورد عواقب آن هشدار می دهند. مرات اردوغان ، مدیر مرکز تحقیقات مهاجرت و ادغام دانشگاه آلمان و ترکیه در استانبول ، گفت: “فرار مغز بدترین کاری است که می تواند برای ترکیه اتفاق بیفتد. ما منابع طبیعی کمی داریم و به نخبگان فکری خود وابسته هستیم تا بتوانیم به عنوان یک مکان تجاری موفق شویم. “
دولت ترکیه در تلاش است دانشمندان مهاجر را بازگرداند. اردوغان می پرسد: “اما وقتی در کشور احساس امنیت نمی کنید پول و شغل چیست؟” “تا زمانی که این تغییر نکند ، متأسفانه فقط تعداد معدودی برمی گردند.”
ژوچن اولتر ، محقق مهاجرت در دانشگاه اولدنبورگ ، تحلیل می کند: “بسیاری از منتقدان اردوغان کشور را ترک کرده اند. صداهای انتقادی در گفتمان عمومی وجود ندارد که از تنوع فکری رنج می برد. انطباق برای نوآوری بد است. “
Sevim Dagdelen (سمت چپ) ، رهبر گروه پارلمان آلمان و ترکیه در بوندستاگ ، اظهار می کند: “روزنامه نگاران ، وکلا ، دانشمندان – اردوغان روشن ترین سرها را از کشور خارج می کند.” “. حتی رهبر همتایان آلمانی و ایرانی در پارلمان ، بیژن جیر سارایی (FDP) گفت: “تهران آگاهانه فرار مغز را می پذیرد ، اگرچه خسارت وارد شده به کشور بسیار زیاد است.”