نگرانی در مورد وضعیت حدود ۳۰ هزار نفر از پناهجویانی که با قایق به استرالیا رسیده اند
پس از سال ۲۰۱۲ تغییراتی در قوانین و سیاست گذاری های استرالیا به عمل آمد که باعث شد تا نحوه ارزیابی تقاضاهای حدود ۳۰ هزار پناهجویی که با قایق به استرالیا آمده بودند با سایر پناهجویان تفاوت داشته باشد.
کمیسیون حقوق بشر استرالیا در مورد تاخیر در بررسی پرونده های این پناهجویان ابراز نگرانی کرده است.
این پناهجویان تا ۴ سال از زمان ورودشان به استرالیا اجازه نداشته اند تقاضاهای ویزاهای حفاظتی خود را ارائه کنند و همین امر باعث شده است تا کارشناسان سلامت روانی در مورد وضعیت آنها ابراز نگرانی کنند.
ادوارد سنتو (Edward Santow) کمیسیونر حقوق بشر استرالیا می گوید تاخیر در رسیدگی به وضعیت این پناهجویان طولانی بوده است.
وی می گوید: “در حالی که این افراد منتظر رسیدگی به پرونده هایشان در دادگاه ها هستند، معمولا به عنوان افرادی قلمداد می شوند که واجد شرایط دریافت هیچ حمایتی نیستند. و این به این معنی است که وقتی آنها از حق قانونی خود در سیستم حقوقی استرالیا استفاده می کنند، ممکن است دچار فقر و فشار شدید شوند.”
دولت استرالیا برای این گروه از پناهجویان محدودیت های سفت و سختی در مورد تقاضا برای پناهندگی در نظر گرفته است.
پرفسور نیکولاس پروکتر (Nicholas Procter) رییس بخش پرستاری سلامت روان و رهبر گروه تحقیقات سلامت روانی و پیشگیری از خودکشی در دانشگاه ساوت استرالیا است.
وی در مورد وضعیت سلامت روانی این گروه از پناهجویان تحقیق کرده است.
دکتر پروکتر می گوید: “تاخیرهای طولانی در مورد این افراد وجود داشته است. مشکلاتی هم در ارائه حمایت های حقوقی به آنها وجود داشته است. نگرانی واقعی ما تاثیر این شرایط نه تنها روی سلامت روانی آنها، بلکه در مورد ایجاد نوعی حس درماندگی در آنها است.”
یک تحقیق انجام شده توسط دانشگاه نیوساوت ولز نشان می دهد اکثر این پناهجویان از کشورهای افغانستان، بنگلادش، میانمار، ایران، عراق، لبنان، پاکستان، سومالی، سریلانکا، سودان و ویتنام هستند.”
بسیاری از افرادی که از استرالیا تقاضای پناهندگی کرده اند با هواپیما وارد استرالیا شده اند.
آمار و ارقامی که ماه گذشته توسط دولت فدرال استرالیا اعلام شد نشان می دهد از اول جولای ۲۰۱۹ تا ۱۹ آگوست ۲۰۱۹ بیش از ۴ هزار نفر که با هواپیما وارد استرالیا شده اند از این کشور درخواست پناهندگی کرده اند.
به این ترتیب، شمار افرادی که در ۵ سال گذشته از طریق هوایی وارد استرالیا شده اند و درخواست پناهندگی کرده اند به بیش از ۹۵ هزار نفر رسیده است.