سازمان UNico
حامی مهاجران و پناهجویان

سوالات متداول در مورد ترکیه

آیا اقامت یکساله می تواند منجر به شهروندی ترکیه شود؟

بله، درصورت رعایت شرایط اخذ شهروندی و حضور مستمر طی 5 سال، تمدید اقامت 1 ساله می تواند منجر به شهروندی ترکیه شود.

آیا زمانیکه شهروند دائم ترکیه شدم باید شهروندی فعلی خودم را باطل کنم؟

خیر، قوانین ترکیه اجازه می دهد شما شهروندی دو تابعیتی یا چند تابعیتی داشته باشید. این بستگی به مقررات کشور شما دارد.

آیا در زمان درخواست شهروندی ترکیه خانواده ام هم شهروند ترکیه می شوند؟

بله شما، همسر (یا شوهر) و تمام فرزندان زیر 18 سال (در تاریخ درخواست) شهروندی دریافت میکنید.

در یک سند ملک چند نفر ممکن است، نامشان ذکر شود؟

فقط یک نفر و خانواده درجه یک می توانند شهروندی بگیرند.

فرایند اقامت از طریق ملک برای فرزندان بالای 18 سال چگونه است؟

در صورتیکه فرزندان بالای ۱۸ سال باشند حتما به طور مستقل باید برای خرید ملک و گرفتن اقامت استانبول اقدام نمایند.

فرزند من 8 سال دارد و سال اول و دوم ابتدایی را در ایران تحصیل کرده است، آیا با توجه به اینکه زبان ترکی و انگلیسی بلد نیست می تواند در مدارس ترکیه مشغول به تحصیل شود و ادامه دهد؟

بله، در مدارس ترکیه برای کودکان اتباع خارجی کلاس آموزش زبان برگذار شده و طی مدت کوتاهی فرزند شما براحتی خواهد توانست به تحصیل خود ادامه دهد.

شرایط ثبت نام و تحصیل در مدارس ترکیه به چه صورت است؟

در ترکیه، کودکان در سن هفت سالگی به مدرسه می روند، کل دوره ی مدرسه 12 ساله می باشد. برای ثبت نام در مدرسه باید کارنامه آخرین مقطع تحصیلی فرزندتان را از مدرسه محل تحصیل ایشان در ایران گرفته و به مدارس ترکیه تحویل دهید.

کدام مدارس برای فرزندان ما بهتر است؟ مدارس ایرانی یا ترک؟

اگر قصد دارید در ترکیه بمانید و زندگی کنید بهتر است فرزندان خود را به مدارس ترکیه ای بفرستید. زبان فارسی را نیز خود به ایشان آموزش دهید.

زبان تدریس در مدارس چیست و برای آموزش زبان ترکی آیا فرزندان ما از تحصیل عقب خواهند ماند؟

از تحصیل فرزندان در مدارس ترکی نباید ترسید، آن ها از طریق دوستان و همکلاسی ها خیلی سریع با محیط و زبان جدید سازگار می شوند و در مدت 1 الی 2 ماه زبان ترکی را خواهند آموخت.

آیا با اجاره ملک هم میتوان اقامت ترکیه را دریافت کرد؟

بله، بنابه قانون مهاجرتی ترکیه، اقامت به اجاره کننده اتباع خارجی در خاک ترکیه تعلق می گیرد و با اجاره ملک می توانید اقامت دریافت کنید.

آیا با خرید یا اجاره ملک می توانیم حساب بانکی افتتاح کنیم؟

بله، بعد از خرید یا اجاره ملک و دریافت اقامت شما می توانید اقدام به افتتاح حساب بانکی کنید. با ارائه یکی از قبوض آب، برق، تلفن و یا گاز که به نام شما و آدرس شما باشد، برایتان یک حساب بانکی در یک بانک بین المللی افتتاح می کنیم تا انتقال وجوه برای شما آسان باشد.

در صورت فوت صاحب ملک قانون ارث در ترکیه برای اتباع خارجی به چه صورت خواهد بود؟

قانون ارث درباره اتباع خارجی به صورت اصل عمل متقابل می باشد. این قانون برای یک شهروند خارجی همان تعریفی را دارد که برای یک شهروند ترک لازم به ذکر است که در صورت داشتن وصیت نامه رسمی و قانونی دولت ترکیه طبق آن وصیت نامه عمل خواهد کرد. در غیر این صورت ارث مطابق قانون به همسر و فرزندان مالک خواهد رسید.

خرید اقساطی ملک در ترکیه به چه صورت می باشد؟

با پرداخت نصف مبلغ به نام شما انتقال پیدا خواهد کرد و مابقی طی اقساط 30 یا 60 ماهه که بر مبنای نوع پروژه محاسبه می شود، پرداخت خواهد شد.

آيا امكان دريافت سند قبل از اتمام پروژه خرید ملک در ترکیه وجود دارد؟

بله در برخی پروژه ها خریدار میتواند قبل از اتمام پروژه، سند ملکی خود را دریافت نموده و از مزیت های خريد املاك در تركيه نظیر اخذ اقامت ترکیه، افتتاح حساب بانکی و… بهره مند شود.

انتقال سند به چه صورت انجام می شود؟

برای انجام قطعی معامله و خرید خانه یک کپی از پاسپورت و ترجمه رسمی آن به زبان ترکی و 6 قطعه عکس لازم است، تا قرارداد خرید را امضاء کرده و صاحب آن خانه شوید.

سندی که برای ملک دریافت می کنیم به چه صورت خواهد بود؟

انتقال املاک برای تمامی اتباع خارجی سند رسمی و دولتی صادر می شود. این سند هیچ فرقی با سندی که برای تبعه ترک صادر می شود ندارد. سند ملک در ترکیه در دو رنگ صادر می شود که سند قرمز رنگ برای خانه و سند آبی رنگ برای زمین است.

ثبت شرکت در ترکیه چند روز طول میکشد؟

مدت زمان ثبت شرکت از زمان حضور شرکا در ترکیه حداکثر ۵ روز کاری میباشد

اجاره دفتر کار در ترکیه به چه صورت است؟

برای ثبت شرکت ارائه اجاره نامه به شرکت الزامی می باشد. در ترکیه لازم نیست دفتر کار به صورت جداگانه تهیه گردد و امکان تهیه دفتر خانگی نیز وجود دارد.

شرایط کار درترکیه به چه شکل می باشد؟

جهت اخذ ویزای کاری در ترکیه شما نیاز به دریافت اجازه کار در ترکیه دارید که این اجازه از دو طریق می تواند انجام بگیرد :
  •   توسط کارفرما شما
  • اقدام از طریق کنسولگری ترکیه

درخواست صدور مجوز کار رد شده است، آیا می توانیم مجددا درخواست دهیم؟

امکان درخواست مجدد برای خارجیانی که درخواست اولیه آنها برای صدور مجوز کار رد شده است، وجود دارد.

در صورت رد درخواست مجوز کار، مراجع مرتبط برای اعتراض کدامند؟

ظرف 30 روز از تاریخ اعلان می توانید به صورت آنلاین توسط سیستم درخواست تجدید نظر خود را ثبت کنید.

اعلام نتایج ارزیابی درخواست های مجوز کار به چه نحوی صورت می پذیرد؟

خارجیانی که درخواست مجوز کارشان به نتیجه رسیده است، رای وزارت خانه به کارفرمای مربوطه و همچنین کارت مجوز تنظیم شده از طریق پست الکترونیکی ارسال می شود.