آلمان در تلاش برای تعریف قاعده ای برای پذیرش پناهجویان نجات یافته
آلمان به دنبال ابتکار عملی برای پذیرش پناهجویان نجات یافته دریای مدیترانه
وزیر خارجه آلمان هایکو ماس : آلمان در تلاش برای تعریف قاعده ای برای پذیرش پناهجویان نجات یافته
کشورهای عضو اتحادیه اروپا مدتهاست درباره نحوه تقسیم و پذیرش آوارگان و پناهجویانی که در دریای مدتیرانه دچار مشکل شده و نجات مییابند مذاکره و مجادله میکنند.
اما تا کنون به راهکاری که مورد قبول همه باشد دست نیافتهاند.
وزیر خارجه آلمان میگوید این کشور با توجه به بنبستی که سیاستهای پناهندگی با آن مواجه است، دیگر منتظر همه کشورها نمیمانند و ابتکار عمل خود برای تقسیم پناهجویان را به جریان انداخته است.
به گزارش خبرگزاری آلمان، هایکو ماس شنبه ۱۳ ژوئیه تاکید کرد: «ما باید کار را با کشورهای عضو اتحادیه که برای پذیرش پناهجویان اعلام آمادگی کردهاند شروع کنیم و از دیگران هم همچنان دعوت میکنیم که در این اقدام سهیم شوند.»
به گفته هایکو ماس، آلمان آماده است در این کار “سهمی قابل توجه” بر عهده بگیرد و تضمین کند که همواره تعداد مشخصی از پناهجویان نجاتیافته را بپذیرد.
مکانیزم تعهدآور پذیرش پناهجویان
او از کشورهایی که اعلام آمادگی کردهاند خواست برای دست یافتن به یک مکانیزم تعهدآور برای تقسیم پناهجویان نجاتیافته در دریای مدیترانه تلاش کنند.
در روزها و هفتههای گذشته بارها شناورهای گروههای حقوق بشری و تشکلهای غیردولتی که شماری از پناهجویان را در دریا نجات دادهاند مجبور شدهاند برای پهلو گرفتن در یک “بندر امن” مدتها در دریا سرگردان باشند.
وزیر خارجه آلمان میگوید این وضعیت باید خاتمه یابد و به گذشته تعلق داشته باشد. او تصریح کرده که توافق بر سر عملیات نجات در دریای مدیترانه نباید بیش از این معطل مناقشه بر سر تقسیم نجات یافتگان باشد.
هایکو ماس خاطر نشان کرد این وضعیت که با نزدیک شدن هر شناوری که تعدادی پناهجو را نجات داده چانهزنی و مجادلههای سخیف بر سر زندگی انسانها دوباره از سرگرفته شود راه حل نیست.
او افزود نجاتیافتگان و نجاتدهندگان نمیتوانند بیش از این انتظار بکشند تا آخرین کشور عضو اتحادیه اروپا هم برای پذیرش تعدادی از پناهجویان اعلام آمادگی کند.
مهلت یک هفتهای به کشورهای اروپایی
وزیر خارجه آلمان میگوید از شریکان این کشور در اتحادیه اروپا انتظار دارد که تا هفته آینده درباره این مسئله گامهای مشخص و موثری بردارند.
قرار است وزیران کشور و دادگستری اتحادیه اروپا در دیدار پنجشنبه خود در هلسینکی درباره این مسئله رایزنی و مذاکره کنند.
هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان گفته که قصد دارد در این نشست با قاطعیت از یک راه حل “انسانی و عملی” برای حل معضل مهاجرانی که تلاش میکنند از طریق دریای مدیترانه خود را به اروپا برسانند حمایت کند.
UNico را در اینستاگرام دنبال کنید
در هفتههای گذشته بارها کشتیهای گروههای نجات با سرنشینانی که در مسیر رسیدن به اروپا در دریا به خطر افتاده بودند، اجازه پهلو گرفتن در بندرهای ایتالیا و مالتا را نداشتند و سرگردان ماندهاند.
مرگبارترین مسیر دریایی جهان
پناهجویان و آوارگان اغلب توسط قاچاقچیان انسان با قایقهای نامناسب برای عبور از دریا از لیبی به سمت یکی از کشورهای اروپایی فرستاده میشوند. تعداد زیادی از پناهجویان تاکنون در دریای مدیترانه غرق شدهاند.
کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل، مدیترانه را “مرگبارترین مسیر دریایی جهان” میخواند. مطابق آمار این نهاد از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون دستکم ۶۸۲ مهاجر در دریای مدیترانه جان خود را از دست دادهاند و ۴۲۶ نفر آنها در مسیر لیبی به اروپا جان باختهاند.
هفته گذشته قایقی از لیبی با حدود ۸۰ مهاجر در آبهای ساحلی نزدیک تونس غرق شد. به گزارش جمعیت هلال احمر تونس تعداد قربانیان این حادثه دستکم ۷۲ نفر بوده است.
به کانال UNico در تلگرام بپیوندید
چند روز پیش کمیسر عالی امور پناهندگان ساز مان ملل، فیلیپو گراندی و رئیس سازمان حمایت از پناهجویان، آنتونیو ویتورینو در بیانیه مشترکی از کشورهای اروپایی خواستند عملیات تجسس و نجات در دریای مدیترانه را که متوقف شده است از سر گیرند.
نویسندگان این بیانیه همچنین وضعیت لیبی را خطرناک خوانده و خواستار توقف بازگرداندن پناهجویان نجات یافته در دریای مدیترانه به این کشور شدهاند.