آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان روز دوشنبه مذاکرات میان دولت و بازرگانان و اتحادیههای کاری این کشور برای جذب بیشتر مهاجران ماهر غیراروپایی را آغاز کرد.
دولت آلمان از سالها قبل تلاش خود برای مقابله با کمبود نیروی کار ماهر را آغاز کرده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، خانم مرکل در جریان نشست با اتحادیههای کارگری و کارفرمایی آلمان گفت: «دو گام بنیادین دولت برای مقابله با این مشکل [کمبود کارگر ماهر] آموزش بیشتر کارگران آلمانی و تلاش برای جذب کارگران ماهراز اتحادیه اروپا خواهد بود.»
با این حال صدراعظم محافظه کار آلمان با تاکید بر ناکافی بودن این دو اقدام افزود: «کشور ما به جذب کارگرانی خارج از اتحادیه تجاری [اروپا] نیاز دارد. به همین منظور باید شرایط صدور ویزا و آغاز کار برای کارگران ماهر غیراروپایی را تسهیل کنیم.»
خانم مرکل همچنین خواستار آن شد که کشور آلمان بهعنوان یک محل جذاب برای سکونت کارگران خارجی دیده شود.
سیاستهای مهاجرتی دولت ائتلافی محافظهکار-سوسیال دموکرات آلمان به ویژه در سال ۲۰۱۵ و همزمان با گشوده شدن مرزهای آلمان به سوی حدود یک میلیون مهاجر عمدتا سوری، عراقی و افغان، به شدت از سوی احزاب دست راستی این کشور مورد نقد قرار گرفت.
با وجود این انتقادها و گسترش نفوذ احزاب راست افراطی نظیر آلترناتیو برای آلمان، بهویژه در ایالتهای شرقی، دولت میانه روی آلمان برای مقابله با سالخوردگی جمعیت و کاهش نیروی کار متخصص، جذب مهاجران ماهر خارجی را ادامه میدهد. بخشهای انفورماتیک و پرستاری در این کشور برای یافتن کارگران ماهر با مشکل جدی روبهرو هستند.
خانم مرکل بدون اشاره به کشور دیگری گفت: «ما برای جذب کارگران ماهر خارجی در جهان بیرقیب نیستیم.»
قرار است با تصویب قانون جدید، از اول ماه مارس شرایط صدور ویزا و پیدا کردن کار برای مهاجران غیراروپایی در آلمان آسانتر شود.به این ترتیب تسهیلات اعطایی به فارغالتصحیلان خارجی دانشگاههای آلمان به مهاجران ماهر و آشنا به زبان آلمانی هم داده خواهد شد.
در این دیدار رئیس کنفدراسیون کارفرمایان و رئیس اتاق بازرگانی آلمان طرح دولت را تایید کردند.
پتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان در این نشست اعلام کرد راهبرد جدید دولت این کشور در قالب برنامههایی با دولتهایی نظیر هند، برزیل و ویتنام، بهعنوان کشورهای مبدا مهاجران جدید در میان گذارده خواهد شد.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان هم روز دوشنبه از تعهد خود برای افزایش کار دستگاه دیپلماسی و کنسولی این کشور برای تسهیل صدور ویزا برای کارگران مهاجر ماهر خبر داد.
آلمان از زمان پایان جنگ جهانی دوم یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای اروپا و جهان به شمار میرود. نسل اول موج مهاجرت به آلمان غربی در دهه ۱۹۶۰ میلادی و با کارگران ارزان ترکیه آغاز شد.