سازمان UNico
راهنمای مهاجران

کشوری که نوابغ خود را از دست می دهد

کشوری که نوابغ خود را از دست می دهد؛ این روز ها خبر مهاجرت نوابغ را شنیدن اتفاق تازه ای نیست . هر روز یکی پس از دیگری کشور خود را ترک کرده و اقامت کشور دیگری را دریافت می کنند و با یک خداحافظی اینستاگرامی مهر تاییدی بر کار خود میزنند.

 

یکی برای ورود سیاست به ورزش و عدم رویاروئی با اسرائیل ، یکی برای حجاب ، یکی برای عدم توجه مسئولین و نادیده گرفتن نوابغ و دیگری برای پول و آینده ای بهتر.

این اتفاق مربوط به رشته ی ورزشی خاصی نیست ، در واقع این خطر شامل تمامی رشته های ورزشی و هنری و تحصیلی در کشور می باشد.

 

نوابغ تکواندوی ایران یکی پس از دیگری به خارج پناه می‌برند. پوریونس، نقیب‌زاده، حسینی، آسمانی، هادی پورنژاد، فرشیدی، علیزاده و ذوالقدر از ورزشکارانی هستند که می‌توانستند تحت شرایطی دیگر برای ایران افتخار بیافرینند.

روز سه‌شنبه، یکم بهمن (۲۱ ژانویه) بار دیگر وضعیت کیمیا علیزاده و به بهانه او، ورزشکاران ایرانی که در پی امکانات مناسب از ایران خارج شده‌اند، در میان اخبار مهم خبرگزاری‌ها و رسانه‌های اروپایی بودند.

آخر هفته جاری اجازه اقامت کیمیا علیزاده که با ویزای شنگن به آلمان آمده است، به پایان می‌رسد و او باید هامبورگ را ترک کند.

البته مقامات ورزشی آلمان برای جلوگیری از اخراج او دست به‌کار شده‌اند و انتظار می‌رود که مشکل اقامت او حل شود.

پیش از علیزاده شماری از تکواندوکارهای مدال‌آور ایران به خارج رفتند و برای یافتن امکاناتی بهتر و رشد در رشته خودشان به‌ناچار یا پناهنده شدند یا تابعیت کشور دیگری را پذیرفتند.

کسری مهدی‌پورنژاد یکی از قهرمانان این رشته ورزشی است که از سال ۲۰۱۷ به عنوان پناهنده در برلین زندگی می‌کند.

عضو سابق تیم ملی تکواندوی ایران در گفت‌وگو با دویچه وله می‌گوید که مهم‌ترین هدف او در حال حاضر شرکت در مسابقات المپیک تابستانی در توکیو است و تمام وقتش را صرف دستیابی به این هدف می‌کند.

کسری مهدی‌پورنژاد مصمم است به المپیک توکیو راه بیابدکسری مهدی‌پورنژاد مصمم است به المپیک توکیو راه بیابد

مهدی‌پورنژاد که اکنون عضو تیم پناهندگان کمیته بین‌المللی المپیک است باید در ماه آوریل در مسابقات اروپایی دست‌کم مقام دوم را کسب کند تا بتواند به رویای کودکی‌اش، یعنی حضور در المپیک، جامه عمل بپوشاند.

احسان نقیب‌زاده و امیر محمد حسینی که در هامبورگ زندگی می‌کنند نیز برای رسیدن به قله‌های ترقی، به سوئیس و آلمان رفته‌اند.

فرزاد ذوالقدر هم به‌تازگی تابعیت بلغارستان را دریافت کرده و از این پس برای این کشور مبارزه خواهد کرد.

زنان قهرمان ایرانی

پریسا فرشیدی، همسر مهدی‌پورنژاد، یکی دیگر از قهرمانان ایرانی است که به آلمان پناهنده شده است. او که دارای مدال نقره بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ است و به دو مدال طلا و یک نقره در مسابقات بین‌المللی داخل آلمان افتخار می‌کند، در تلاش است تا به تیم پناهندگان کمیته بین‌المللی المپیک راه یابد.

پیش از این زوج قهرمان، دینا پوریونس به هلند گریخته بود و راهله آسمانی به بلژیک.

به کانال یونیکو در تلگرام بپیوندید

در حال حاضر در میان زنان مدال‌آور ایرانی کیمیا علیزاده مطرح‌ترین است، زیرا او تنها زن قهرمان المپیک ایران‌ به‌شمار می‌رود و پس از ترک وطنش، مشکلاتی را که باعث گریز او شده بود با رسانه‌ها در میان گذاشت.

این قهرمان ۲۱ ساله تکواندو در نامه سرگشاده‌ای خود را “یکی از میلیون‌ها زن سرکوب شده” در ایران خواند و تاکید کرد که نمی‌خواهد بیش از این “پای سفره ریاکاری، دروغ و بی‌عدالتی” بنشیند. علیزاده روز ۲۹ دی‌ماه (۱۹ ژانویه) در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی “بیلد ام زونتاگ” ابراز امیدواری کرد که بتواند در رقابت‌های تکواندو سی‌ودومین دوره بازی‌های المپیک با پرچم آلمان شرکت کند.

محمد پولادگر، رئیس فدراسیون تکواندوی ایران، در این راستا گفته است که چنین کاری به لحاظ قانونی ممکن نیست. او تاکید کرد که علیزاده تنها در صورتی می‌تواند برای کشور دیگری وارد میدان مبارزه شود که سه سال از عضویتش در تیم ملی قبلی گذشته باشد.

 

 

 

 

پیام بگذارید