سازمان UNico
راهنمای مهاجران

سه میلیون پناهنده سوری بازگردانده می شوند ؛

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفته است تا سه میلیون پناهنده سوری بازگردانده و می توانند برای زندگی در “ناحیه امن” مرزی به شمال سوریه برگردند.

او گفت که برای تحقق این هدف ناحیه امن باید به نواحی بیشتری تعمیم داده شود. ترکیه هم اکنون در همکاری با آمریکا مشغول ایجاد این ناحیه است.

جنگجویان کرد مورد حمایت آمریکا پیشتر از ناحیه ای از خاک سوریه در طول مرز ترکیه عقب نشستند.

طرح آقای اردوعان جنجال آفرین بوده چون نیروهای کرد سوریه نگران هستند ترکیه بسیاری از سوری هایی که اصلا اهل شمال شرقی نیستند را در آنجا مستقر کند.

یگان های مدافع خلق (ی‌پ‌گ) که ترکیه آنها را یک گروه تروریستی می شناسد نمی خواهند پای ارتش ترکیه به آنجا باز شود. ارتش آمریکا با کمک یگان های کردی مدافع خلق موفق شد گروه موسوم به “دولت اسلامی” (داعش) را از ناحیه براند.

تا سه میلیون پناهنده سوری می توانند برای زندگی در “ناحیه امن” مرزی به شمال سوریه برگردند

عضویت در کانال تلگرام یونیکو

اظهارات آقای اردوغان پس از گفت و گوهای او در آنکارا با روسای جمهور روسیه و ایران مطرح شد.

کردها هنوز به طرح آقای اردوغان واکنش نشان نداده اند اما به گفته الن جانستون خبرنگار بی بی سی مسلما به شدت با آن مخالفت خواهند کرد.

ترکیه پیشتر در ماه جاری اخطار داد که اگر از حمایت بیشتری برای “کمربند امن” در شمال سوریه برخوردار نشود ممکن است مسیر حرکت پناهندگان سوری به سوی اروپا را باز کند.

ترکیه میزبان بیش از سه میلیون و ۶۰۰ هزار سوری است که از جنگ داخلی این کشور گریخته اند.

ده ها هزار غیرنظامی سوری اخیرا از استان ادلب به سوری مرز ترکیه گریخته اند. اخیرا نیروهای دولت سوریه با حمایت جنگنده های روسی درحال کوبیدن مواضع شورشیان و نیروهای جهادی در ادلب بوده اند. ترکیه از برخی گروه های شورشی در آنجا حمایت می کند.

براساس توافق ۲۰۱۶ با اتحادیه اروپا، ترکیه مقررات شدیدتری برای جلوگیری از حرکت مهاجران و پناهندگان به اروپا اعمال کرد.

آن توافق با قول پرداخت ۶ میلیارد یورو از سوی اتحادیه اروپا به ترکیه برای اسکان دادن پناهندگان سوریه همراه بود.

آقای اردوغان اخیرا گله کرد که فقط ۳ میلیارد یورو دریافت شده درحالی که یک سخنگوی کمیسیون اروپا گفت ۵.۶ میلیارد یورو ارائه شده.

 

دیدار رهبران

از سوی دیگر رهبران ترکیه، روسیه و ایران در اجلاس خود در آنکارا با تلاش برای کاهش تنش ها در منطقه ادلب در شمال غربی سوریه موافقت کردند.

آقای اردوغان گفت هر سه رهبر موافق هستند که برای پایان بحران سوریه باید یک راه حل سیاسی پیدا شود.

او گفت: “ما در دوره ای هستیم که باید مسئولیت بیشتری برای صلح در سوریه به عهده بگیریم.”

این سه رهبر در بیانیه مشترکی نگران خطر بدتر شدن شرایط انسانی در داخل و اطراف ادلب هستند و موافقت کردند “گام های ملموسی” برای متوقف کردن نقض موافقتنامه های قبلی بین خود بردارند.

به گزارش خبرگزاری رویترز با این حال به نظر می رسید اختلاف آنها به خصوص در مورد گروه موسوم به “دولت اسلامی” (داعش) ادامه دارد.

آقای پوتین در یک کنفرانس خبری گفت که “البته ما نگران اوضاع در شمال شرقی سوریه هستیم، جایی که هسته های نهفته داعش درحال سر برآوردن هستند.”

این دقایقی پس از آن بود که آقای اردوغان گفت تنها تهدید در شمال سوریه ناشی از گروه های جنگجوی کرد است.

پیام بگذارید