سازمان UNico
راهنمای مهاجران

ترکیه می‌تواند و باید حرکت مهاجران را کنترل کند

یونان

کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌وزیر یونان روز جمعه ترکیه را متهم کرد که از بحران مهاجرت در اروپا در جهت اهداف ژئوپولیتیک خود «سوء استفاده» می‌کند.

نخست‌وزیر یونان گفت آنکارا می‌تواند و باید حرکت مهاجران به اروپا را کنترل کند. او تاکید: «کاملا واضح اعلام می‌کنم… ترکیه باید مسئولیت خود را بپذیرد… ترکیه توانایی کنترل مهاجران در دریای اژه را دارد و نمی‌تواند از این موضوع برای رسیدن به اهداف ژئوپولیتیک خود سوء استفاده کند.»

 

ترکیه که هم اکنون میزبان بیش از ۳.۶ میلیون پناهجوی سوری است، تهدید کرده که چنانچه از حمایت بین‌المللی کافی برای طرح خود یعنی اسکان یک میلیون پناهنده در شمال سوریه برخوردار نشود، برای سرازیر شدن دوبارۀ پناهجویان به سمت اروپا «دروازه‌ها را باز خواهد کرد.»

انتقادات نخست‌وزیر یونان به همسایۀ شرقیِ خود در حالی مطرح می‌شود که روز جمعه وزیر کشور آلمان به همراه دیمیتریس آوراموپولوس، کمیسر امور مهاجرت اتحادیه اروپا به آتن سفر کردند تا در گفتگو با مقامات یونان، توافق اتحادیه اروپا و ترکیه را به بحث بگذارند.

پیش از این در روز پنج‌شنبه نیز وزیر کشور آلمان و کمیسر امور مهاجرت اتحادیه اروپا در آنکارا با وزیر کشور ترکیه دیدار و درباره توافق اتحادیه اروپا و ترکیه گفتگو کرده بودند.

یونان در سال ۲۰۱۵ میلادی مسیر ورود تقریبا یک میلیون مهاجر و پناهجو به اروپا بود. اکنون پس از یک تاخیر ۳ ساله، بار دیگر تعداد مهاجرانی که از راه ترکیه خود را به یونان می‌رسانند افزایش یافته است.

ترکیه و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ توافق کردند تا آنکارا مسیر حرکت مهاجران از دریای اژه به یونان را مسدود کند.

افزایش عبور مهاجران از دریای اژه در ماههای اوت و سپتامبر احتمالا نشان دهنده این است که ترکیه از کنترل این مسیر مهاجرتی کاسته است.

ترکیه درنظر دارد یک منطقه امن در شمال سوریه ایجاد کند و پناهجویان سوریه را در این منطقه اسکان دهد.

بر اساس پیمان سال ۲۰۱۶ بین ترکیه و اتحادیه اروپا، آنکارا تعهد کرده بود که مهاجران و پناهجویان بدون اوراق شناسایی از جمله پناهجویان سوری را که از یونان دیپورت شده‌اند، بپذیرد و همچنین کنترل بیشتری بر مرزهای آبی خود اعمال کند. اتحادیه اروپا نیز تعهد کرده بود که به همان اندازه، پناهجویان سوری را بطور مستقیم از ترکیه پذیرش کند و کمک‌های مالی بیشتری به آنکارا بفرستد.

بیش از ۷۸ هزار مهاجر و پناهجو در سال جاری به اروپا آمده اند که بیش از نیمی از آنها وارد یونان شده‌اند. از این تعداد مهاجر و پناهجو ۴۰ درصد افغانی و ۲۰ درصد سوری هستند.

نخست‌وزیر یونان گفته‌ است که بیشتر این افراد مهاجران اقتصادی هستند و نه پناهجو. یونان می‌گوید قصد دارد ۱۰ هزار نفر از این مهاجران را تا پایان سال جاری میلادی بازگرداند.

پیام بگذارید