سازمان UNico
راهنمای مهاجران

رجب طیب اردوغان خواستار حمایت مشخص ناتو از ترکیه شد

به گزارش یورو نیوز رجب طیب اردوغان ، رئیس جمهور ترکیه روز دوشنبه نهم مارس (۱۹ اسفند) در بروکسل با ینس استولتنبرگ، دبیر کل پیمان آتلانیتک شمالی (ناتو)  و سران اتحادیه اروپا ملاقات و گفت‌وگو کرد.

 

رئیس جمهوری ترکیه در دیدار با استولتنبرگ خواستار “حمایت مشخص” همه متحدان ناتو از عملیات نظامی این کشور در شمال سوریه شد.

رجب طیب اردوغان پس از دیدار با ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در نشست مشترک خبری شرکت کرد و گفت که “متحدان ترکیه در ناتو بدون تبعیض و شروط سیاسی باید با این کشور همبستگی نشان دهند و آن را ثابت کنند”.

استولتنبرگ مستقیما به خواسته‌های اردوغان پاسخی نداد اما تاکید کرد که ناتو وضعیت ترکیه را درک می‌کند  و این کشور بار سنگینی را تحمل می‌کند و بیشتر از کشورهای دیگر تحت تأثیر بحران سوریه قرار گرفته و به همین دلیل ناتو از ترکیه با سیستم‌های دفاع هوایی و حضور نظامی در فضای هوایی و در دریا حمایت می‌کند.

اخیرا در حملاتی که نیروهای بشار اسد علیه کاروان نظامی ترکیه در ادلب انجام دادند ۳۳ سرباز ترکیه کشته شدند. روسیه از نیروهای دولتی سوریه حمایت می‌کند. ترکیه در واکنش به این حملات عملیات نظامی جدیدی را آغاز کرد.

به دنبال اوج گرفتن تنش‌ها روز جمعه هفتم مارس بین روسیه و ترکیه بر سر آتش‌بس در ادلب توافق حاصل شد. ناتو از این توافقنامه استقبال کرد. استولتنبرگ در این رابطه اظهار داشت: «ما طی چند روز گذشته شاهد خشونت کمتری در ادلب بودیم.»

یونیکو را در اینستاگرام دنبال کنید

دبیر کل ناتو به درخواست رئیس جمهوری ترکیه درباره “حمایت مشخص پیمان ناتو” از این کشور پاسخی نداد.

اردوغان در ادامه سفر خود با اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و چارلز میشل، رئیس شورای این اتحادیه نیز دیدار کرد و درباره وضعیت پناهجویان در مرز یونان و ترکیه رایزنی کرد.

اردوغان گفت که کشورش در بحرانی که میان مرز یونان و ترکیه در ارتباط با پناجویان پدید آمده مقصر نیست. او ضمن انتقاد از یونان گفت قابل درک نیست که کشور متحد و همسایه ترکیه را مسئول موج مهاجرت غیرقانونی معرفی می‌کند.

دولت آتن و اتحادیه اروپا پیش از این آنکارا را متهم کرده بوند که از پناهجویان به عنوان ابزار سیاسی استفاده می‌کند.

اردوغان پس از تشدید بحران ادلب و هجوم یک میلیون ۵۰۰ هزار پناهجوی سوری به مرزهای کشورش اعلام کرد که مرزهای ترکیه به سوی اروپا برای پناهجویان باز است. به دنبال آن هزاران پناهجو به سمت مرزهای ترکیه با یونان حرکت کردند. پلیس یونان و گارد ساحلی این کشور با بکارگیری خشونت علیه پناهجویان جلوی ورود آنان به یونان را گرفتند.

بسیاری از نهادهای مدافع حقوق پناهجویان و نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد، حملات پلیس یونان و گارد ساحلی این کشور علیه پناهجویان را محکوم کردند.

 

پیام بگذارید