یونان قصد دارد پناهجویان را بازگرداند
دولت یونان به آتشسوزی در اردوگاه پناهجویان در جزیره لسبوس این کشور با تشدید سیاستهای خود در حوزه پناهجویی واکنش نشان میدهد. یونان میگوید تا پایان سال آینده ۱۰ هزار پناهجو را به ترکیه بازمیگرداند.
یونان قصد دارد پناهجویان را با سرعت بیشتری بازگرداند
دو روز پس از آتشسوزی در اردوگاه موریا، اردوگاه پناهجویان جزیره لسبوس یونان ، دولت این کشور میگوید، قصد دارد بیش از ۲۰۰ پناهجو را از این جزیره به بخش سرزمینیای یونان منتقل کند.
به گزارش تلویزیون یونان، خانوادههای بچهدار و بیماران برای این انتقال در اولویت هستند. در روزهای آینده نیز قرار است پناهجویان بیشتری از جزیره لسبوس و دیگر جزایر یونان به شهر بندری پیرئاس منتقل شوند.
اردوگاه موریا در جزیره لسبوس روز یکشنبه گذشته (۲۹ سپتامبر)، شاهد آتشسوزی و در پی آن درگیری میان پلیس و پناهجویان بود.
به گفته نماینده سازمان ملل در امور پناهجویان، در جریان آتشسوزی و درگیری، یک زن و یک کودک جان خود را از دست دادهاند.
یونیکو را در تلگرام دنبال کنید
دولت محافظهکار کیریاکوس میتسوتاکیس قصد دارد تا پایان سال آینده تقریبا ۱۰ هزار پناهجو را به ترکیه بازگرداند.
افزون بر این قرار است که اردوگاهی برای پناهجویان غیرقانونی یا پناهجویانی که تقاضای آنها رد شده است، تشکیل شود.
تقویت گشتهای مرزی در ناحیه اژه، از دیگر تصمیمات دولت یونان است که پس از برگزاری نشست اضطراری کابینه در برخورد با مسئله پناهجویان، اعلام شده است.
یونان قصد دارد پناهجویان را بازگرداند
دولت یونان میگوید، این تصمیمات به معنای دور شدن از برنامهها و رویه دولت چپگرای پیشین در موضوع پناهجویان است.
مقامات دولتی این کشور اعلام کردهاند، در دوران زمامداری حزب چپگرای سیریزا (به رهبری آلکسیس سیپراس، نخست وزیر پیشین یونان)، در مدت چهار سال و نیم تنها ۱۸۰۶ پناهجو به ترکیه بازگردانده شدهاند.
استرداد شمار بیشتری پناهجو به ترکیه
با توجه به وضعیت فاجعهبار اردوگاههای پناهجویان در جزایر این کشور، دولت آلمان هم با طرفداری از دولت یونان، به عنوان بخشی از راهحل، خواهان استرداد سریعتر و شمار بیشتری از پناهجویان از یونان به ترکیه شده است.
طبق توافقهای انجام شده میان ترکیه و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶، یونان میتواند پناهجویان سوری که خود را از ترکیه به جزایر یونان رساندهاند، به ترکیه بازگرداند.
ترکیه از اتحادیه اروپا برای تأمین نیازهای پناهجویانی که در این کشور به سر میبرند، کمک مالی دریافت میکند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اما معتقد است، اتحادیه اروپا “به طور کامل” به تعههدات خود برای کمک مالی به ترکیه، پایبند نبوده است.
در توافقنامه میان ترکیه و اتحادیه اروپا همچنین آمده است که در ازای استرداد پناهجویان به ترکیه و پذیرش آنها از سوی ترکیه، اتحادیه اروپا هم مبادرت به پذیرش سایر پناهجویان سوری در اتحادیه اروپا میکند.
بنا بر گزارش خبرگزاری آلمان، در سه سال و نیم گذشته اما تنها ۲۲۰۰ پناهجو به ترکیه برگردانده شدهاند. مقامات یونان حتی از کمتر از ۲۰۰۰ پناهجو سخن میگویند.
مقاله تسریع روند رسیدگی به پرونده پناهجویان در یونان
سازمان ملل خواستار کمکهای فوری شد
پس از وقوع آتشسوزی در اردوگاه پناهجویان در موریا که روز یکشنبه روی داد، دست کم یک زن جان خود را از دست داد.
سازمان ملل متحد با توجه به این رخداد، خواستار تدابیری فوری برای کمکرسانی به پناهجویان و کنترل اوضاع از سوی دولت یونان شده است.
بوریس چشیرکوف، سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفته است، به انتقال پناهندگان از جزایر یونان باید سرعت بخشید.
او همچنین خواستار بهبود شرایط زندگی پناهجویان در جزایر یونان شده است.
اردوگاه موریا در جزیره لسبوس یونان که روز یکشنبه طعمه آتشسوزی شد، گنجایش تنها ۳۰۰۰ پناهجو را دارد.
این درحالی است که گزارشها حاکی از اسکان ۱۳۰۰۰ پناهجو در این اردوگاه است که گفته میشود به شهری کوچک، زندانمانند، با تدابیر شدید امنیتی و امکانات رفاهی ناچیز تبدیل شده است.