روش های اخذ ویزا و اقامت ترکیه | قوانین مهاجرت به ترکیه 2022
قوانین مهاجرت به ترکیه 2020
روش های مهاجرت به ترکیه شامل موارد زیر است :
- مهاجرت به ترکیه از طریق کار
- مهاجرت به ترکیه با تحصیل
- مهاجرت به ترکیه از طریق توریسم
- مهاجرت به ترکیه با خرید ملک
- مهاجرت به ترکیه با ازدواج
- مهاجرت به ترکیه با ثبت شرکت
متقاضیان با توجه به شرایط و هدف مهاجرتی خود می توانند متقاضی یکی از این روش ها شده و فرآیند اخذ ویزای خود را پیگیری نمایند.
کشور ترکیه یکی از کشورهای در حال پیشرفت منطقه می باشد که به لحاظ پیشرفت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کانون توجه مهاجران ایرانی قرار گرفته است. همه ساله تعداد زیادی از ایرانیان با اهداف مختلف تحصیلی، کاری، گردشگری، بیزینس و سرمایه گذاری و غیره به این کشور مهاجرت می کنند..
ما در این مقاله به تفضیل در مورد روش های مختلف مهاجرت توضیح خواهیم داد پس با سازمان یونیکو همراه باشید.
مهاجرت به ترکیه با خرید ملک
طبق قوانین 2018 مهاجرتی ترکیه، شهروندان خارجی صاحب ملک در ترکیه می توانند جهت دریافت ویزای اقامت ترکیه اقدام نمایند. ویزای اقامت باید بصورت سالانه تمدید شود. به هنگام درخواست ویزا، تحویل کپی سند ملک (Tapu) و نیز مدرک تمکن مالی متقاضی به اداره مهاجرت ترکیه یا Gӧç Idaresi الزامی است.
لازم به ذکر است متقاضی دریافت این نوع ویزا یعنی خرید ملک در ترکیه، می تواند از امتیازات زیر بهره مند گردد :
- اقامت همراه خانواده
- استفاده از خدمات رایگان دولتی
- اخذ شماره مالیاتی جهت شروع کسب و کار
- افتتاح حساب بانکی در بانکهای ترکیه
- انجام سرمایه گذاری در هر پروژه ای بدون هیچ محدودیتی
- مسافرت خارجی معاف از ویزا
مهاجرت به ترکیه از طریق ویزای تحصیلی
یکی از آسان ترین روشهای مهاجرت به ترکیه، مهاجرت تحصیلی می باشد. کشور ترکیه با داشتن کیفیت آموزش عالی خود توانسته است به مقصد تحصیلی مهمی برای علاقمندان به تحصیل تبدیل شود. درحال حاضر، 166 موسسه آموزش عالی در ترکیه فعال می باشد که از این تعداد، 104 دانشگاه دولتی Devlet Universiteleri و 62 دانشگاه خصوصی یا ӧzel Universiteleri میباشد.
روش مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل با فرآیند پذیرش تحصیلی از دانشگاه های ترکیه شروع شده و با اخذ ویزای اقامت و ویزای دانشجویی ترکیه به اتمام می رسد.
برای پذیرش تحصیلی دانشجویان در کشور ترکیه، شرکت داوطلبان در آزمون ورودی (YӧS) و اخذ نامه پذیرش از دانشگاه مربوطه می باشد. پس از اخذ نامه پذیرش، داوطلبان مجاز به درخواست ویزای تحصیلی ترکیه renci Izinleri ğӧ می باشند. مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه به شرح زیر می باشد:
مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
- اصل پاسپورت و کپی از کلیه صفحات آن که اعتبار آن بیش از 90 روز باشد
- تکمیل نمودن فرم درخواست ویزای تحصیلی ترکیه
- دو قطعه عکس پاسپورتی با ابعاد 2×2
- نامه پذیرش از دانشگاه مربوطه و کپی آن
- بیمه سلامت/سوانح معتبر با پوشش بین المللی کامل و حداقل سقف پوشش 30000 EURO
- مدرک تمکن مالی کافی جهت اقامت در ترکیه
- گواهی عدم سوء سابقه کیفری
ویزای تحصیلی ترکیه، ویزایی با اقامت بیش از 90 روز برای متقاضیان، توسط دولت این کشور صادر می شود. هزینه صدور ویزای تحصیلی کشور ترکیه در سال 2019 حدود USD 48 می باشد. پس از اخذ ویزای تحصیلی ترکیه و مسافرت به این کشور دانشجویان بایستی در عرض 1 ماه از لحظه ورودشان به ترکیه، گزارش اقامت خود را در اداره روابط خارجه پلیس ترکیه ثبت نموده و نسبت به اخذ اقامت دانشجویی خود اقدام نمایند.
مهاجرت به ترکیه بوسیله کار
ویزای کاری ترکیه یا çalishma Izini از ویزاهای پر متقاضی کشور ترکیه می باشد که یکی از بهترین روش های مهاجرت به ترکیه محسوب می شود. اخذ ویزای کار و اقامت ترکیه، شرط کاریابی و انجام کار در ترکیه می باشد. کلیه شهروندان خارجی که مایل به کار در ترکیه می باشند می توانند قبل از کار در ترکیه، ویزای کار این کشور را اخذ نمایند.
بنا به قوانین کار ترکیه، استخدام کارگر خارجی بدون ویزای کار غیرقانونی است. برای اخذ ویزای کار ترکیه دو گزینه پیش روی متقاضیان کار در این کشور قرار دارد که به نوع اقامت کارگران خارجی بستگی دارد:
- کسانی که ویزای اقامت معتبر در کشور ترکیه دارند به جز ویزای اقامت دانشجویی، صلاحیت ارائه درخواست مستقیم ویزای کار را به وزارت کار و تامین اجتماعی ترکیه دارند.
- ویژه متقاضیان بدون اقامت کشور ترکیه معتبر می باشد که درخواست خود را می توانند در کنسولگری ترکیه در کشورشان ثبت نمایند.
بنابراین شرط صدور ویزای کار ترکیه، برخورداری از مجوز اقامت معتبر می باشد. هزینه صدور ویزای کار ترکیه برای هر متقاضی حدود USD 390,00 و هزینه صدور ویزای اقامت ترکیه USD 250,000 می باشد. ویزای کار ترکیه بسته به مدت قرارداد شما ممکن است تا حداکثر 1 سال صادر شود و امکان تمدید آن نیز وجود دارد.
مهاجرت به ترکیه از طریق ویزای توریستی
کشور ترکیه یکی از مقاصد پرطرفدار گردشگری در کل دنیاست و همه ساله ایرانیان مشتاق زیادی برای بازدید از جاذبه های طبیعی و فرهنگی و گردشگری ترکیه وارد این کشور زیبا می شوند. تقریبا می توان به جرات گفت که تمامی شهرهای ترکیه پتانسیل جذب گردشگران خارجی را دارند و این شرایط مرهون وجود فرهنگ و تاریخ غنی و نیز موقعیت طبیعی و جغرافیای جالب کشور ترکیه است. از بهترین شهرهای ترکیه جهت گردشگری می توان به آنکارا، ادیرنه، بورسا، استانبول، آنتالیا، ازمیر، آنکارا، ادیرنه و بورسا اشاره کرد.
متقاضیان مهاجرت به ترکیه از طریق گردشگری، نیازمند اخذ ویزای الکترونیک موسوم به E-Visa ترکیه می باشند. ویزای توریستی ترکیه جهت مسافرت و اقامت تا 90 روز برای متقاضیان گردشگری یا بیزینس صادر می شود. لازم به ذکر است که این نوع ویزا به صورت الکترونیکی می باشد و متقاضیان سفر به ترکیه هیچ گونه مدرکی را دریافت نخواهند کرد. مدرک تایید به طور الکترونیکی (از طریق ایمیل) به متقاضیان صادر خواهد شد.
شرایط و مدارک ویزای توریستی ترکیه شامل موارد زیر می باشد :
با توجه به قوانین جدید 2022 کشور ترکیه، ویزای توریستی کشور ترکیه پس از دوره سه ماهه صادر نمی شود و یا به سختی و با شرایط ویژه صادر می گردد.
اخذ وقت مشاوره با کارشناسان سازمان یونیکو
مراحل اخذ ویزای الکترونیک ترکیه
- تکمیل نمودن فرم درخواست ویزای توریستی ترکیه :
تکمیل فرم درخواست Turkey E-Visa Application Form و ذخیره و آپلود آن به همراه اسکن مدارک لازم (عکس بیومتریک، پاسپورت معتبر، رزرو بلیط هواپیما، مدرک تمکن مالی، بیمه مسافرت) با فشار دکمه Start Your Order از طریق سایت www.konsolosluk.gov.tr
- اعتبار ویزا
e-Visa از زمان صدور این ویزا به مدت 180 روز معتبر است و امکان ورود متعدد با اقامت 90 روزه در ترکیه را فراهم می نماید.
- زمان و هزینه رسیدگی به درخواست
مدت زمان رسیدگی به درخواست ویزا 24 ساعت و هزینه صدور ویزا 20 لیر می باشد
مهاجرت به ترکیه با ازدواج
یکی از راه های اخد اقامت دائم ترکیه، از طریق ازدواج است. هنگامی که شما با شخصی که ترک زبان است ازدواج می کنید شما می توانید بعد از سپری کردن ۳ سال از ۵ سال به صورت متوالی اقامت دائم را از آن کشور درخواست کنید. لازم به ذکر است در مدت این ۳ سال مسئولان مربوطه تحقیقات لازم را در جهت واقعی بودن ازدواج انجام می دهند که در صورت سوری بودن ازدواج اقامت دائم به شخص تعلق نمی گیرید.
حال اگر شخص از طریق ازدواج با شخصی که دارای پاسپورت و ملیت ترکیه ای ست و در اصل شهروند ترکیه است خواستار اقامت ترکیه می باشد بایستی به نکات زیر توجه داشته باشد:
- ازدواج نباید به صورت سوری باشد باید کاملا واقعی باشد یا حتی المقدور مدارکی جهت اثبات واقعی بودن ازدواج ارائه شود.
- شخصی که با او قصد ازدواج را دارید باید دارای ملیت ترک باشد. نباید در کشور ترکیه پناهنده باشد.
- پروسه کسب اقامت در ترکیه بواسطه ازدواج حدود ۳ تا ۵ سال طول می کشد. لازم به ذکر است که شخص در این پروسه زمانی نمی تواند در کشور ترکیه اقامت داشته باشد و فقط می تواند از طریق توریستی وارد کشور ترکیه شود. ضمنا مدت اقامت شخص به روش توریستی نمیتواند بیش از ۸۹ روز باشد.
- شخص متقاضی ازدواج باید از کنسولگری کشور خود در ترکیه برگه مبنی بر مجرد بودن خود را دریافت نماید.
- دختران و پسران در ترکیه باید سن ۱۸ سال را تمام کرده باشند تا اجازه داشته باشند بدون رضایت پدر و مادر ازدواج کنند.
- شخصی که با یک شهروند کشور ترکیه ازدواج می کند باید ازدواج به صورت کاملا رسمی باشد و همچنین به ثبت برسد تا بتواند اقامت دائم ترکیه را دریافت نماید.
- اگر شخص مورد نظر برای ازدواج در کشور ترکیه دختر باشد و قبلا نیز ازدواج کرده باشد باید از زمان طلاق ۳۰۰ روز گذشته باشد.
مهاجرت به ترکیه از طریق ثبت شرکت
یکی از روشهای مهاجرت به این کشور، از طریق ثبت شرکت می باشد. در ابتداء، سرمایه گذاران و کارآفرین ایرانی می بایست از مقررات مربوط به ثبت شرکت، ساختار شرکتها و شرایط و مدارک لازم جهت ثبت شرکت در کشور ترکیه اطلاع داشته باشند. همچنین، متقاضیان بایستی مفهوم اقامت ترکیه Tϋrkiye Ikameti و از نحوه اخذ آن نیز مطلع باشند.
ویزای متقاضیان مهاجرت به ترکیه از طریق ثبت شرکت با عنوان ویزای اقامت تجاری Bakanliği Ticaret از نوع اقامت موقتی ترکیه بوده و مدت اعتبار آن 1 سال می باشد. مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای اقامت تجاری و ثبت شرکت در کشور ترکیه :
- 4 قطعه کپی و اصل اساسنامه شرکت با امضای موسسان و ثبت در دفترخانه اسناد رسمی
- 2 کپی از پاسپورت متقاضیان به ازای هر سهامدار حقیقی
- گواهی فعالیت شرکت حقوقی به ازای هر سهامدار حقوقی
- 4 قطعه عکس رنگی پاسپورتی با ابعاد 4×3
- ارائه برنامه تجاری یا Business Plan
- 1 قطعه کپی از مدارک هویتی محضری مدیران شرکت
- 2 قطعه کپی از اظهارنامه امضاء محضری
- تعیین تیم مدیریت و ارائه آدرس دفتر شرکت در کشور ترکیه
- اخذ شماره مالیاتی VAT
فرآیند مهاجرت به کشور ترکیه
پس از اطلاع از روش های مهاجرت به ترکیه و قبل از هر گونه اقدامی، متقاضیان باید اطلاعات کاملی در خصوص شرایط و مدارک آن داشته باشند. مهاجرت به ترکیه و نیز اخذ ویزای این کشور بستگی به شرایط و هدف متقاضی از سفر به ترکیه دارد. با این وجود در برخی موارد ممکن است بدلیل عدم اطلاع متقاضیان و یا ارائه اطلاعات و مدارک ناقص، درخواست صدور ویزای متقاضیان با مشکل مواجه شود. این امر دقت و حوصله زیاد متقاضیان را می طلبد.
فرآیند مهاجرت به ترکیه شامل اطلاع از پروسه مهاجرت، تکمیل درخواست ویزا، آماده سازی مدارک لازم و تحویل آن به سفارت یا اداره مهاجرت ترکیه می باشد. اگر شما نیز خواستار مهاجرت به کشور ترکیه و اقامت در این کشور می باشید، جهت مشاوره با کارشناسان سازمان یونیکو فرم مشاوره مهاجرت را تکمیل نمایید تا بصورت حضوری و نیز تلفنی به درخواست خود مشاوره دریافت کنید.