کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان 【سفر بدون ویزا】
آیا امکان سفر خارجی بدون ویزا برای ایرانیان وجود دارد؟
- کشورهایی که برای ورود به آنها حتما باید ویزا تهیه شود.
- کشورهایی که بدون هیچ ویزا یا روادید میتوان واردشان شد.
- کشورهایی که برای ورود نیاز به ویزای فرودگاهی است، یعنی پس از ورود به این کشورها، با پر کردن یک فرم و پرداخت هزینه، ویزای شما همان لحظه صادر میشود.
نکتـه : ممکن است برای ورود به یک کشوری که به ویزا نیاز ندارد، لازم باشد در کشورهای دیگری توقف داشته باشیم. به این کشورها «ترانزیت» گفته می شود و در روند مسافرتمان، نیاز داریم تا ویزای این کشور را نیز دریافت کنیم.
اگر میخواهید بدانید کدام کشورها ویزا نمی خواهند و برای کدام کشورها باید ویزای فرودگاهی تهیه نمود، در ادامه با یونیکو همراه باشید :
پاسپورت ایران چه رتبه ای دارد؟
اطلاعات بخشهای زیر از وبسایت موسسه هنلی برداشته شدهاند. این موسسه در حقیقت ایندکس جهانی پاسپورت است و به شما نشان میدهد که پاسپورت هر کشور چه رتبهای دارد و با داشتن آن، به چند کشور میتوان بدون ویز یا با ویزای فرودگاه سفر کرد.
رتبه پاسپورت کشور ایران در میان دیگر کشورها در ابتدای سال 2021 بر طبق آمار منتشر شده وبسایت هنلی گلوبال، همانند کشور بنگلادش رتبه 101 را داراست. بر این اساس کشورهای بدون ویزا و یا با ویزای فرودگاهی برای ایرانیان ۴۱ کشور می باشد.
برخی از آمارهای رتبه بندی گذرنامه های جهان سال 2021
-
در این رده بندی کشور ژاپن برای سومین سال پیاپی رتبه یکم معتبرترین پاسپورت جهان را کسب نمود. دارندگان گذرنامه (پاسپورت) کشور ژاپن میتوانند بدون اخذ روادید (ویزا) به ۱۹۱ کشور جهان سفر کنند.
-
در میان کشورهای خاورمیانه، گذرنامه امارات متحده عربی بالاترین اعتبار یعنی رتبه 16 دارد، دارندگان پاسپورت امارت قادرند به 173 کشور دنیا بدون نیاز به داشتن ویزا سفر کنند
-
کشور آلمان و کره جنوبی پس از کشور سنگاپور در رتبه سوم معتبرترین گذرنامه های جهان قرار گرفتند صاحبین گذرنامه های این دو کشور می توانند به 189 کشور جهان به اخذ ویزا سفر کنند.
-
پاسپورت کشور کانادا در میان بهترین کشورهای مهاجرپذیر دنیا، در این رده بندی رتبه 9 را به خود اختصاص داده است و این بدان معناست با پاسپورت کشور کانادا می توان به 183 کشور جهان بدون اخذ ویزا سفر نمود
-
در میان این رده بندی کشور ترکیه رتبه 53 را به خود اختصاص داد، با پاسپورت کشور ترکیه به 110 کشور می توان بدون ویزا سفر نمود
-
انتهای این ردهبندی که متعلق به کم قدرتترین یا بیاعتبارترین گذرنامه جهان است همچون سال های گذشته به تصاحب همسایه ایران درآمده است. قدرت گذرنامه افغانستان با کسب رتبه 110 قعرنشین شده است و عراق رتبه 109 و سوریه 108 را به خود اختصاص دادند
[wp-embedder-pack width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”دانلود رتبه بندی پاسپورت کشورها 2021″ attachment_id=”5374″ /]
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان
در این قسمت، لیست کشورهایی را که بدون ویزا میتوان به آنها سفر کرد میبینید. عددی که مقابل هر کشور میبینید، تعداد روزهایی است که میتوانید بدون ویزا در آن کشور بمانید:
کشورهای بدون ویزا برای ایران در آسیا
- ارمنستان (۹۰ روز)
- مالزی (۱۴ روز)
- ترکیه (۹۰ روز)
- گرجستان (۴۵ روز)
- قطر
کشورهای بدون ویزا برای ایران در اقیانوسیه
- ایالات فدرال میکرونزی (۳۰ روز)
- جزایر کوک
- نیووی
کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان در کارائیب
- دومینیکا (۲۱ روز)
- هائیتی (۹۰ روز)
کشورهای بدون ویزا برای ایرانی ها در قاره آمریکا
- اکوادور (۹۰ روز)
- ونزوئلا (۱۵ روز)
صدور ویزا به محض ورود (ویزای فرودگاهی)
کشورهایی که در زیر فهرست شدهاند، بعد از ورود به آن کشورها در فرودگاه یا ترمینال “ویزا” صادر میشوند.
ویزای فرودگاهی کشورهای آسیا برای ایران
- کامبوج (۳۰ روز)
- ماکائو
- مالدیو (۳۰ روز)
- نپال (۹۰ روز)
- سریلانکا (۳۰ روز)
- تیمور شرقی (۳۰ روز)
- جمهوری آذربایجان (۳۰ روز)
- لبنان (۳۰ روز)
- سوریه (۹۰ روز)
ویزای فرودگاهی کشورهای آفریقا برای ایران
- جمهوری بنین
- کیپ ورد
- مجمعالجزایر قُمُر
- جیبوتی
- گینه بیسائو (۹۰ روز)
- کنیا (۹۰ روز)
- ماداگاسکار (۹۰ روز)
- موریتانی
- موزامبیک (۳۰ روز)
- رواندا
- سیشل (۹۰ روز)
- سومالی
- تانزانیا (۹۰ روز)
- توگو (۷ روز)
- اوگاندا
- زیمباوه
ویزای فرودگاهی کشورهای اقیانوسیه برای ایران
- پالائو (۳۰ روز)
- ساموآ (۶۰ روز)
- تووالو (۳۰ روز)
ویزای فرودگاهی برای ایرانیان کشورهای قاره آمریکا
- بولیوی (۳۰ روز)
صدور ویزا در سفارت
برای سفر به ماباقی کشورها بایستی به سفارت آن کشور مراجعه نمود و با ارائهی مدارک لازم و مصاحبه با مسئول سفارت، ویزای توریستی گرفت. معمولا در این موارد، مدارک لازم برای اخذ روادید، مدارک شناسایی مثل گذرنامه و مدارک شغلی و مالی، بلیط هواپیما و رزرو هتل است.
هدف از ارائه مدارک و مصاحبه برای این است که سفارت مطمئن شود به یک سفر توریستی یا کاری میروید و بعد از اتمام مدت سفرتان به ایران بازمی گردید.
مدارکی که برای دریافت ویزا بایستی به سفارت ارائه نمایید، به کشوری که به آن سفر می نمایید، بستگی دارد. برای مثال دریافت ویزای روسیه یا ویزای دبی کافی است بلیط هواپیما به مقصد روسیه و هتل رزرو شده را به سفارت ارائه نمایید و ویزا صادر می گردد. اما دریافت ویزای شینگن سختتر است و بایستی مدارک مالی و شغلی نیز ارائه نمایید.
ویزای شینگن چیست؟
انواع ویزای شینگن
ویزای شینگن انواع مختلفی دارد که ما بصورت خلاصه 3 نوع پرکاربرد و اصلی را توضیح می دهیم :
-
ویزای یک بار ورود (single entry)
با ویزای شینگن سینگل شخص می تواند فقط برای یک بار و مدتی مشخص به یکی از کشورهای عضو شینگن وارد شود و باید بعد از مدت زمان مشخص از آن خارج شود.
-
ویزای دو بار ورود (Double Entry)
با این ویزا شخص میتواند در مدت زمان مشخصی دو بار به محدودهی شینگن وارد شود و بعد از زمان مشخص، ویزا منقضی میشود.
-
ویزای چندبار ورود (Multiple Entry)
با ویزای شینگن چندبار ورود، شخص محدودیت ورود و خروج ندارد و میتواند هر چند بار به کشورهای شینگن وارد، یا از آنها خارج شود اما محدودیت زمانی دارد. این ویزا 90 روز اعتبار دارد و در این مدت میتواند به دلخواه خود به مدت ۳۰ روز پیوسته یا گسسته در محدوده شینگن اقامت کند. یعنی شخص صاحب ویزا بعد از تمام رفت و برگشت ها از کشورهای شینگن، مجموع روزهایی که در این محدوده بوده است نباید بیشتر از ۳۰ روز باشد.
کشورهای محدوده شینگن
کشورهایی که هم اکنون عضو حوزه شینگن هستند را در زیر ببینید:
- اتریش
- بلژیک
- جمهوری چک
- دانمارک
- استونی
- فنلاند
- فرانسه
- آلمان
- یونان
- مجارستان
- ایسلند
- ایتالیا
- لتونی
- لیتوانی
- لوکزامبورگ
- مالت
- هلند
- نروژ
- لهستان
- پرتغال
- اسلواکی
- اسلونی
- اسپانیا
- سوئد
- سوئیس
- لیختن اشتاین
چهار کشور اروپایی زیر عضو معاهده شینگن نیستند اما با داشتن ویزای شینگن میتوانید علاوه بر ۲۶ کشور بالا، به این چهار کشور کوچک نیز سفر کنید:
- موناکو
- آندورا
- واتیکان
- سن مارینو
همچنین با داشتن ویزای شینگن دابل یا مالتیپل میتوانید علاوه بر کشورهای شینگن، به این ۹ کشور اروپایی که عضو معاهده شینگن نیستند، مسافرت نمایید:
- آلبانی
- بوسنی و هرزگوین
- بلغارستان
- کرواسی
- قبرس
- کوزوو
- مقدونیه یا یوگسلاوی سابق
- مونته نگرو
- رومانی
صدور ویزا برای کشورهایی که در کشورمان سفارت ندارند
نبود روابط دیپلماتیک و کنسولی ایران با برخی دولت ها باعث شده که آن کشورها در ایران، سفارت نداشته باشند. مثلا کشور آمریکا یکی از این نمونههاست. پس اگر بخواهیم به این کشورها سفر کنیم، چه کاری باید انجام بدهیم؟
برای سفر به این کشورها و اخذ ویزا، باید به سفارت آن در یک کشور خارجی (مثل کشورهای همسایه) مراجعه نمایید. معمولا ایرانیها برای اخذ ویزا و سفر به این کشورها به سفارت این کشورها در ترکیه، دبی، ارمنستان یا کشورهای همسایهی دیگر مراجعه میکنند.
نکته : در مورد کشورهای بدون ویزا
یعنی از مبدا (ایران) تا مقصد، باید در یک یا چند کشور دیگر هم توقف داشته باشید. یه این کشورهای «بینراهی» ترانزیت میگوییم.
ممکن است که مقصد نهایی شما جز کشورهای بدون ویزا باشد، اما کشورهایی که باید ان عبور کنید، ویزا بخواهند. در این صورت حتما باید ویزای آن کشور را قبل از سفر تهیه کنید. پس لازم است قبل از نهایی سازی امور سفر، تحقیق جامعی در مورد کشور مقصد و راه های دسترسی به آن را انجام بدهید.
چرا تعداد کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان محدود است؟
بسیاری از ایرانی ها عاشق مسافرت و جهانگردی هستند و هیچ هدفی جز دیدن نقاط مختلف دنیا را ندارند ولی به خاطر همین موضوع این دسته از افراد نیز براحتی قادر به دریافت ویزاهای کشورهای مدنظر خود نیستند.
البته افرادی که تمکن مالی مناسبی دارند به راحتی می توانند به همه کشورهای بدون ویزا و یا با ویزا مسافرت کنند اما افرادی که حساب های بانکی خوبی برای عبور از مراحل اخذ ویزا ندارند باید به سفرهای داخلی و یا نهایتا کشورهای بدون ویزا در منطقه رضایت بدهند.