سازمان UNico
راهنمای مهاجران

کمک مالی به ترکیه برای پناهجویان باید کاهش یابد

به نقل از DW

کمک مالی به ترکیه برای پناهجویان باید کاهش یابد

 

کمیسر پیشین بودجه اتحادیه اروپا خواستار کاهش کمک مالی به ترکیه مطابق توافق سال ۲۰۱۶ بر سر اسکان پناهجویان شد. او این درخواست را با اشاره به طرح ترکیه برای انتقال حدود دو میلیون پناهجوی سوری به شمال سوریه مطرح کرد.

 

گونتر اوتینگر، سیاستمدار حزب دموکرات مسیحی آلمان، از کمک مالی اتحادیه اروپا به ترکیه برای نگهداری از پناهجویان سوری پشتیبانی می‌کند اما با ادامه “کمک‌های میلیاردی” به آنکارا موافق نیست.

کمیسر پیشین بودجه اتحادیه اروپا به روزنامه “ولت ام زونتاگ” گفته کمک‌های مالی این اتحادیه به ترکیه که در چارچوب توافق‌نامه پناهجویان در سال ۲۰۱۶ پرداخت می‌شود باید کاهش پیدا کند.

او می‌گوید مطابق برنامه‌های رئیس جمهوری ترکیه، رجب طیب اردوغان بسیاری از پناهجویان سوری قرار است به “مناطق امن” در شمال سوریه منتقل شوند.

به گفته اتینگر، افزون بر این هزینه مالی نگهداری از پناهجویان نیز کاهش یافته زیرا تاکنون مدرسه‌، درمانگاه و اقامتگاه‌های زیادی برای آنها و با منابع مالی اتحادیه اروپا ساخته شده است.

سیاستمدار محافظه‌کار آلمان خاطر نشان کرد علاوه بر اینها کشورهای اروپایی باید در آینده بیش از این از کشورهای دیگری نظیر اردن و لبنان حمایت کنند.

طرح اسکان دو میلیون پناهجوی سوری

مطابق طرح اردوغان ارتش ترکیه قرار است در نوار مرزی ۴۸۰ کیلومتری با سوریه منطقه‌ای به عمق ۳۲ کیلومتر را در اختیار بگیرد تا حدود دو میلیون پناهجوی سوری در آن اسکان داده شود.

ارتش ترکیه حدود سه هفته پیش، به رغم مخالفت‌های بین‌المللی پیشروی در مناطقی را که تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه قرار دارد آغاز کرد. اردوغان یگان‌های مدافع خلق، بازوی نظامی این نیروها را که اغلب از رزمندگان کرد تشکیل شده، یک گروه تروریستی می‌خواند.

نیروهای کرد در سال‌های گذشته متحد اصلی ائتلاف به رهبری آمریکا در مبارزه برای پاکسازی شمال و شرق سوریه از گروه‌های تروریستی، به خصوص اسلامگرایان افراطی گروه دولت اسلامی (داعش) بوده‌اند.

کمیسیر پیشین بودجه اتحادیه اروپا ضمن تاکید بر کاهش کمک‌های مالی به ترکیه تصریح کرده که پرداخت‌های میلیاردی به آنکارا باید ادامه یابد تا این کشور بتواند از پناهجویان سوری نگهداری کند.

کمک شش میلیارد یورویی برای اسکان پناهجویان

گونتر اوتینگر می‌گوید ادامه کمک مالی به ترکیه در بودجه سال ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا پیش‌بینی شده اما ضرورت دارد که درباره جزئیات آن تا پیش از پایان سال جاری میلادی بحث و گفت‌وگو شود.

یکی از اقامتگاه‌های پناهجویان در ترکیهیکی از اقامتگاه‌های پناهجویان در ترکیه

مطابق توافق‌نامه سال ۲۰۱۶، ترکیه متعهد شده جلو پناهجویانی که از طریق این کشور در صدد رسیدن به کشورهای اتحادیه اروپا هستند را بگیرد و در ازای آن اعضای این اتحادیه تا پایان امسال شش میلیارد یورو به آنکارا و نهادهای کمک‌رسانی به پناهجویان پرداخت کند.

رجب طیب اردوغان روز شنبه برای چندمین بار طی هفته‌های گذشته تهدید کرد که اگر از برنامه‌های او برای اسکان پناهجویان در منطقه حائل مرزی حمایت نشود راه ورود آنها به اروپا را باز خواهد گذاشت.

هشدار و تهدید اردوغان

رئیس جمهوری ترکیه، پنجم سپتامبر در همایش حزب عدالت و توسعه در آنکارا، گفته بود: «درباره هزینه پناهندگانی که ترکیه میزبان آنهاست، ما پشتیبانی و کمک لازم را از جامعه جهانی و پیش از همه، از اتحادیه اروپا، دریافت نکرده‌ایم. برای اینکه چنین کمکی دریافت کنیم شاید ناگزیر شویم  که درها را [جهت عبور پناهجویان به سوی اروپا] باز کنیم.»

شهر رأس‌العین، که نظامیان ترکیه پس از ورود به شمال سوریه به آن حمله کردندرشهر رأس‌العین، که نظامیان ترکیه پس از ورود به شمال سوریه به آن حمله کردند

اردوغان دهم اکتبر نیز در واکنش به انتقاد کشورهای اروپایی از ورود نظامیان ترکیه به خاک سوریه، تهدید کرده بود که اگر این اقدام “تجاوز و تهاجم” خوانده شود درها برای حرکت سه میلیون و ۶۰۰ هزار پناهجو به سمت اروپا باز خواهد شد.

ظاهرا شمار پناهجویان سوری در ترکیه اندکی کاهش یافته است. سازمان عفو بین‌الملل ۲۴ اکتبر در گزارشی ترکیه را متهم کرد که پیش از پیشروی در خاک سوریه نیز شماری از پناهجویان سوری را مجبور به بازگشت به کشورشان کرده است.

ترکیه در مقابل ادعا کرده که طی ماه‌های گذشته بیش از ۳۱۵ هزار پناهجوی سوری به صورت داوطلبانه این کشور را ترک کرده و به میهن خود بازگشته‌اند.

برخلاف این ادعا، ده‌ها پناهجو در گفت‌وگو با همکاران عفو بین‌الملل از ضرب و شتم، ارعاب و تهدید خود توسط پلیس ترکیه خبر داده‌اند. آنها گفته‌اند مجبور به امضای برگه‌هایی شده‌اند که در ظاهر داوطلبانه بودن بازگشت به سوریه را تائید می‌کند.

پیام بگذارید